Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské cibulové koláčky

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min +kynutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, +kynutí)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 844 kJ /
2 592 kcal
Bílkoviny122,25 g
Tuky112,05 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 820 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,33 g
Sacharidy262,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Múku premiešame so soľou a urobíme malú jamku, do ktorej vlejeme vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút postáť, aby droždie nakyslo. Krok 2: Pridáme vajce, maslo a vypracujeme cesto. Necháme ho 15 minút kysnúť. Krok 3: Na náplň na masle orestujeme dobleda na polkolieska nakrájanú cibuľu a necháme vychladnúť. Potom k nej pridáme tvaroh, vajce, múku a dobre premiešame. Krok 4: Vykysnuté cesto ešte premiesime a rozdelíme na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 15 cm a hrúbkou cca 8-10 mm a okraje postupne dookola prekrúcame do stredu placky (viď obrázok). Koláčky uložíme na plech. Krok 5: Do koláčikov rozdelíme náplň. Krok 6: Pečieme na 180 °C cca 15 minút. Potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlata.

Zveřejněno 22. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské cibulové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlxr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské cibulové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlxr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí, mléko, máslo, vejce, sůl, máslo, cibule, tvaroh, vejce, mouka hladká, sůl, sýr

Přidat fotografie receptu