Vietnamské jarní závitky podle Šona
Rádi kupujete chutné smažené závitky v asijském bistru? A co je zkusit připravit doma? Podle tohoto velmi podrobného receptu se vám zcela jistě povedou. Budou skvělé - křupavé, plné chutné směsi zeleniny a masa, navíc doplněné třeba sladkou chilli omáčkou.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 784 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,71 g |
Tuky | 18,55 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
osolíme, promícháme a vymačkáme z ní důkladně šťávu. Krok 4: Dále přidáme na nudličky nakrájené nabobtnalé houby, scezené. Okapané nudle několikrát přestřihneme na kratší a rovněž přidáme do misky. Naposled přidáme nasekané lístky koriandru a vejce. Krok 5: Směs osolíme, okořeníme pepřem a rybí omáčkou. Zlehka, ale důkladně vše promícháme. Krok 6: Do hrnečku nebo misky nalijeme pivo a postupně budeme balit závitky. Krok 7: Rýžový papír potřeme z obou stran pomocí mašlovačky pivem a necháme pár vteřin změknout. Krok 8: Na papír umístíme 2 lžíce náplně. Tu nemačkáme, protože musí zůstat načechraná, aby závitky nepraskaly. Přehneme přes náplň nejprve obě strany směrem ke středu. Potom přehneme dolní stranu papíru přes náplň a zlehka zabalíme závitek. Nesmí se utahovat, při smažení se mírně nafoukne. Krok 9: Tímto způsobem uděláme všechny závitky. Zavinuté válečky necháme oschnout cca 15 minut a můžeme smažit. Chceme-li závitky křupavé, po oschnutí je ještě lehce potřeme mašlovačkou směsí ze 3 lžic rýžového octa a špetky soli. Ty pak necháme oschnout cca 30 minut. Krok 10: Můžeme potřít ještě jednou a nechat v lednici schnout do druhého dne, tím budou pak osmažené závitky více křupavé. Krok 11: Smažíme v rozpáleném oleji a hotové ukládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme s omáčkou dle vlastní chuti.
Zveřejněno 19. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Moje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 23 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 38 minutami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 2 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 5 hodinami
Suroviny:
papír rýžový,
maso vepřové mleté,
mrkev,
klíčky,
jidášovo ucho,
houby,
nudle rýžové,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
omáčka rybí,
pivo světlé,
ocet rýžový,
sůl,
Komentáře (18)
Salát z kysaného zelí s naklíčenou čočkou (mungem)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6A ten sortiment - neviem, či ryžový papier z Tesca alebo Lidla alebo Kauflandu, či Billy je ten "pravý". Však ja sa ozvem, keď budem tápať...