Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 543 kJ / 5 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,09 g |
Tuky | 375,35 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 466,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.
Krok 2: Plech o velikosti 24x35 vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Na něj nalijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C přibližně 35 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme sirup: Vodu s cukrem přivedeme k varu, pak odstavíme a vmícháme rozpustnou kávu.
Krok 4: Připravíme tác s vyššími okraji, do kterého nalijeme polovinu kávového sirupu. Upečený a zchladlý korpus sundáme z plechu, a vrchní stranou dolů ho položíme na tác s kávou. Pokapeme zbytkem sladké kávy a dáme do lednice přibližně na půl hodiny, aby se sirup dobře vstřebal do korpusu.
Krok 5: Připravíme krém: Do větší misky nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme ztužovač, moučkový a vanilkový cukr a mascarpone. Tyto suroviny společně šleháme, zpočátku zvolna, aby se promíchaly a potom na největší rychlost, asi 4-5 minut, dokud nevznikne hladký krém.
Krok 6: Kávou navlhčený korpus vyndáme z lednice, potřeme krémem, povrch uhladíme a posypeme kakaem. Takto upravený řez vložíme do lednice, kde necháme aspon 2-3 hodiny, aby se dobře uležel a šel lépe krájet.
Zveřejněno 24. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štavnaté řezy s vůní tiramisu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8P4m
Moje poznámka
Štavnaté řezy s vůní tiramisu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8P4m
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 3 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 45 minutami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 1 hodinou
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 2 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 3 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 5 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 6 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
voda,
káva rozpustná,
cukr,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kakao
Komentáře (2)