Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 543 kJ / 5 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,09 g |
Tuky | 375,35 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 466,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.
Krok 2: Plech o velikosti 24x35 vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Na něj nalijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C přibližně 35 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme sirup: Vodu s cukrem přivedeme k varu, pak odstavíme a vmícháme rozpustnou kávu.
Krok 4: Připravíme tác s vyššími okraji, do kterého nalijeme polovinu kávového sirupu. Upečený a zchladlý korpus sundáme z plechu, a vrchní stranou dolů ho položíme na tác s kávou. Pokapeme zbytkem sladké kávy a dáme do lednice přibližně na půl hodiny, aby se sirup dobře vstřebal do korpusu.
Krok 5: Připravíme krém: Do větší misky nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme ztužovač, moučkový a vanilkový cukr a mascarpone. Tyto suroviny společně šleháme, zpočátku zvolna, aby se promíchaly a potom na největší rychlost, asi 4-5 minut, dokud nevznikne hladký krém.
Krok 6: Kávou navlhčený korpus vyndáme z lednice, potřeme krémem, povrch uhladíme a posypeme kakaem. Takto upravený řez vložíme do lednice, kde necháme aspon 2-3 hodiny, aby se dobře uležel a šel lépe krájet.
Zveřejněno 24. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štavnaté řezy s vůní tiramisu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8P4m
Moje poznámka
Štavnaté řezy s vůní tiramisu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8P4m
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 11 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 14 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 18 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 5 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 6 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 7 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 8 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 9 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 9 hodinami
Rybízová bublanina-jednoduchá
Alma11 před 10 hodinami
Kakaovo-jablečné řezy se švestkami
Pechova.veronika84 před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
voda,
káva rozpustná,
cukr,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kakao
Komentáře (2)