Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra s medvědím česnekem na slanině a zelenině

Pokud si chcete připravit rychlý a zároveň zdravý oběd, sáhněte po játrech. Jejich úprava se zeleninou je trochu nezvyklá, ale velmi chutná. Příprava navíc není vůbec složitá, proto ji s následujícím receptem zvládne každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 959 kJ /
2 619 kcal
Bílkoviny103,98 g
Tuky216,67 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 2,63 g
Sodík 3,68 g
Sůl8,90 g
Sacharidy52,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, ve spoji rozřízneme, odstraníme tuk a případné nečistoty. Krok 2: Slaninu nakrájíme na tenčí proužky a cibuli na půlměsíčky. Krok 3: Zelí nakrájíme na jemné nudličky, papriku na širší špalíčky a lístky česneku drobně překrájíme. Krok 4: Do širšího kastrolu dáme na rozehřátý olej restovat slaninu. Když začne zlátnout, přidáme smažit cibuli. Krok 5: Cca po 5 minutách přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Krok 6: Dále přidáme zelí a papriku, mírně osolíme, opepříme. Podlijeme malým množstvím vody a promícháme. Zakryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. Krok 7: Přidáme česnek, opět promícháme, podle potřeby malinko podlijeme a dusíme ještě 5 minut. Krok 8: Poté přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl, opět zamícháme a již bez pokličky slabým varem vaříme 2 minuty. Podle chuti dochutíme solí a kdo má rád, může zakápnout trochou worcesteru. Krok 9: Na přílohu se hodí rýže, knedlíky, těstoviny, ale i čerstvé pečivo.

TIP: Top 7: Skvělé recepty na oblíbené přílohové knedlíky

Zveřejněno 23. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra s medvědím česnekem na slanině a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlKp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra s medvědím česnekem na slanině a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlKp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RubyRom: :-DTaké tak:-Dale už končí,už jen z mrazáku:-8Romi,děkuji:-K

Moc pěkný recept a česnek já cpu taky kam se dá, máme ho rádi. :-K

tejaja: Marie Svarcova: Děkuji vám:-K
Už jsem myslela,že česnek končí,ale ještě je ho stále hodně a nekvete,jen sem tam.Tak ho přidávám všude,kde to chutě dovolí:-8
U těch jater to byla taková improvizace stylu co je v domě:-DAž na játra bylo od každé suroviny kousek a tak se to alespoň upotřebilo do jednoho hrnce:-)

:-)<3:yes: receptík moc pěkný a dobrý nápad :yes::-K

Medvedí cesnak rastie, tak to je dobrý tip.;-)

Suroviny:
játra kuřecí, slanina gazdovská, olej, cibule, paprika, zelí, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl, voda, solamyl, omáčka worcesterová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu