Vepřová roláda s oravskou slaninou
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 952 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,80 g |
Tuky | 50,16 g |
Vláknina | 4,32 g |
Cholesterol | 394 mg |
Sodík | 351 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 9,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2: Na prkénko dáme 1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu, lžíci rozmarýnu a lžíci oregana. Pokud nemáme čerstvé, použijeme sušené. Přidáme trochu olivového oleje a promícháme. V této směsi obalíme roládu a položíme ji do pekáčku nebo do remosky.
Krok 3: Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek. Pečeme na 190 st. přikryté asi 1-1,5 hodiny a během pečení obrátíme a podlijeme vodou. Měkkou roládu vyjmeme, přikryjeme a necháme odpočinout.
Krok 4: Zatím vysmahneme výpek a seškrábneme vše připečené. Malinko poprášíme hladkou moukou a mícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Přecedíme a vložíme lžičku másla. Pokud je potřeba dochutíme šťávu solí.
Zveřejněno 6. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda s oravskou slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2qgn
Moje poznámka
Vepřová roláda s oravskou slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2qgn
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina oravská,
sůl,
pepř,
česnek,
tymián,
rozmarýn,
koření oregáno,
olej olivový,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (5)