

Zapečené brambory v alobalu
Suroviny
- Cibule
- vepřové maso
- anglická slanina
- brambory
- hořčice
- olej
- vejce
- sůl
- pepř
- červená paprika
Postup přípravy receptu
Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka. Vepřové maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s kořením, solí a olejem. Vejce osolíme, opepříme a přidáme trochu vody. Rozmícháme.
Pekáč vyložíme alobalem. Potřeme dno olejem a pokládáme vrstvu brambor. Osolíme a potřeme hořčicí. Na to pokládáme cibuli, maso a slaninu. Vše opakujeme. Poté vše zalijeme rozmíchanými vejci.
Přikryjeme alobalem a pečeme 1 hod.
Ke konci pečení alobal sundáme, aby vznikl křupavý povrch.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek