Čočkovo-špenátové kari po indicku

petram Kuchařka: petram

Luštěniny 6 názorů

Suroviny

150 g červené čočky
150 g mraženého listového špenátu
200 ml pasírovaných rajčat
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžička garam masala
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka chilli
sůl
voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná rajčata a zalijeme takovým množstvím vody, aby sahala těsně nad čočku. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.

  2. Poté přidáme listový špenát a dále vaříme 5-10 minut, až než je čočka měkká. Podle potřeby doléváme vodu tak, aby se čočka dobře uvařila, ale výsledná omáčka zůstala hustá. Hotové kari podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čočkovo-špenátové kari po indicku

  • petram petram(autor receptu)

    Zdena Hůlová: Změkne dříve, to ano, ale Indové vše vaří delší dobu a připravují skutečně jídla kašovité konzistence.

    Odpovědět

  • petram petram(autor receptu)

    Johanka128: Koření opravdu nahradit nelze, ani zaměnit, potom by to chutnalo asi jako svíčková bez celeru a mrkve nebo rajská bez rajčat. Jedině snad garam masala nahradit mletým koriandrem, mletým římským kmínem, bobkovým listem a pepřem. Ale tím se výčet koření spíš znásobil.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    To vypada super. Cocku muzu a po indicku jeste vic....:yes::-p

    Odpovědět

  • Zdena Hůlová Zdena Hůlová(neregistrovaný)

    Podle mých zkušeností změkne červená/oranžová/žlutá čočka mnohem dříve, než se v receptu uvádí.Koriandr ale nemá chybu - zejména ten čerstvý.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Johanka128:Bez uvedeného koření to nebude mít chuť indického curry;-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    To vypadá moc dobře. Pokud nemám římský kmín, můžu ho nahradit normálním? A garam masala něčím jiným nebo prostě vynechat? Tohle koření moc nepoužívám, ale recept mě láká...

    Odpovědět

Tématické fráze: špenát po indicku kuře se špenátem po indicku špenátové kari tncz nova špenatove halušky cocka se soenatem po indicku cocka se spenatem po indicku recept indické čočkové čočkovo zeleninove kari mražený špenát po indicku kvetakove kari po indicku svíčková po indicku špenát masala kari čockovo cizrnové kari spenatove kari recept smetanova čočka po indicku cocka s ryzi a koriandrem čočková polévka po indicku zdena hůlová pasírovaný spenát dál z červené čočky s čerstvým koriandrem