Zázvorové sušenky se vzorem
Voňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete dopřát každý den.
Suroviny pro 3 plechy
3plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 761 kJ / 3 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,31 g |
Tuky | 122,46 g |
Vláknina | 14,97 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 491,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny vypsané suroviny naráz smícháme v zadělávací míse a vypracujeme rukama těsto. Má mít konzistenci rozpadavé béžové plastelíny.
Krok 2: Pokud chceme mít sušenky různých barev, těsto rozdělíme na více částí a můžeme je dobarvit.
Krok 3: Žluté sušenky získáme přidáním kurkumy a zapracováním do těsta.
Zelené sušenky získáme přidáním sušeného mletého špenátu a zapracováním do těsta.
Hnědé sušenky získáme přidáním raw kakaa s troškou koření do perníku. Tato verze někomu chutná více, než klasické zázvorové sušenky. Krok 4: Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 1 hodinu do lednice odpočinout. Krok 5: Na lehce pomoučněném válu vyválíme nejprve klasickým válečkem tlustší plát a pak přijde na řadu menší váleček se vzorem. Vzor vytlačíme do plátu. Pracujeme pomalu a trpělivě. V tomto těstu vzorování krásně drží. Krok 6: Vykrajujeme sušenky do preferovaného tvaru a klademe na plech vyložený pečicích papírem. Můžeme je klást blízko k sobě. Bude to množství na 3 plechy. Krok 7: Pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut, úplně to stačí. Sušenky jsou upečené ve chvíli, kdy jim zlátnou okraje. Zatepla při vytažení jsou ještě na omak měkké, po vychladnutí ztvrdnou.
Zelené sušenky získáme přidáním sušeného mletého špenátu a zapracováním do těsta.
Hnědé sušenky získáme přidáním raw kakaa s troškou koření do perníku. Tato verze někomu chutná více, než klasické zázvorové sušenky. Krok 4: Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 1 hodinu do lednice odpočinout. Krok 5: Na lehce pomoučněném válu vyválíme nejprve klasickým válečkem tlustší plát a pak přijde na řadu menší váleček se vzorem. Vzor vytlačíme do plátu. Pracujeme pomalu a trpělivě. V tomto těstu vzorování krásně drží. Krok 6: Vykrajujeme sušenky do preferovaného tvaru a klademe na plech vyložený pečicích papírem. Můžeme je klást blízko k sobě. Bude to množství na 3 plechy. Krok 7: Pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut, úplně to stačí. Sušenky jsou upečené ve chvíli, kdy jim zlátnou okraje. Zatepla při vytažení jsou ještě na omak měkké, po vychladnutí ztvrdnou.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorové sušenky se vzorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADnpB
Moje poznámka
Zázvorové sušenky se vzorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADnpB
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 19 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máslový ležák jako od Tří košťat: Slavný nápoj z Harryho Pottera můžete vyzkoušet i doma a v nealko verzi
Michal David prozradil, jak loni zhubnul 20 kg: Nejím přílohy, nepiju tvrdý alkohol ani pivo a cítím se skvěle, říká
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónová babeta
Hanka54 před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
Hanka54 před 2 hodinami
Vepřové závitky
Hanka54 před 2 hodinami
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Hanka54 před 2 hodinami
Houbový kuba
Hanka54 před 2 hodinami
Pikantní škvarková pomazanka
Hanka54 před 2 hodinami
České tiramisu II.
Hanka54 před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
med,
zázvor mletý,
skořice,
koření hřebíček,
žloutek,
prášek do pečiva,
kakao raw,
koření do perníku,
kurkuma,
špenát
Komentáře (1)