Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s lilkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jirina_K

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 518 kJ /
363 kcal
Bílkoviny18,91 g
Tuky11,67 g
Vláknina8,81 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy42,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý neloupaný lilek nastrouháme na hrubším struhadle. Oškrábané syrové brambory nastrouháme najemno. Krok 2: Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, vejce, trošku mléka, 2-3 lžíce mouky a dobře promícháme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo a do horkého oleje vložíme naběračkou vytvořenou bramborákovou směs. Lžící uhladíme rovnoměrně v tenkou placku přes celou pánev.
Smažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Na talířek rozprostřeme papírový ubrousek, na který odkládáme usmažené bramboráky. Ubrousek vysaje přebytečný tuk.

TIP: Oblíbené bramborové placky

Zveřejněno 1. 4. 2023

Poznámka autorky Jirina_K

Místo lilku je možné použít i cuketu nebo třeba i kedlubnu.

Mám ráda všechny možné variace bramboráku mimo klasiku, tak ráda zkouším nové varianty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZQQ9

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZQQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, lilek, vejce, česnek, sůl, pepř, majoránka, kmín mletý, mouka, mléko, olej

Přidat fotografie receptu