Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy adventního času a vánočních svátků. Kořeněné těsto s medem vykrajujeme oblíbenými tvary, které před upečením potřeme vajíčkem. Zdobit je pak můžeme základní bílkovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 227 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,72 g |
Tuky | 66,79 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 618,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- Poleva na linky
Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.
- Poleva na plochy
Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Mňamka
Přidáno před 1 hodinou
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 2 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 20 minutami
Chutné vafle
mikii uvařila před 25 minutami
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 1 hodinou
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 1 hodinou
Zapečené špagety se sýrem
PikiMilous uvařil před 1 hodinou
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 10 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí perníkové koření provoní celou kuchyň. Základem při jeho výrobě je skořice. Co dalšího potřebujete?
Jak vyrobit krásný dekorační perníkový věnec? S naším videem velmi snadno
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, tuk hera, vejce, med, vejce, mléko, cukr moučkový, bílek, škrob bramborový, šťáva citronová
Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZP
0 názorů