Dušená kedlubna s mrkvičkou na česneku a majoránce
Kombinace baby karotky a mladé kedlubny přímo láká k jarnímu hodování. Můžete zůstat u bezmasé varianty pouze s přílohou vařených brambor. Nebo touto zeleninovou směsí doplňte maso pečené na česneku. Každopádně si pochutnáte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 592 kJ / 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 63,44 g |
Vláknina | 20,21 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 989 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 49,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky, karotku očistíme a větší překrájíme podélně. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do hluboké pánve dáme lžíci másla a slaninu, necháme pustit tuk. Přidáme cibuli s česnekem a restujeme do zesklovatění. Přidáme kedlubnu a mrkev, promícháme a přilijeme polovinu vývaru.
Krok 3: Přivedeme k varu a zakryté dusíme na sníženém stupni tepla cca 10 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme světlou jíšku, mírně osolíme a rozmícháme se studeným vývarem. Přilijeme k zelenině a povaříme do změknutí. Dosolíme a přidáme promnutou majoránku.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem jako bezmasý pokrm, posypané petrželkou. Nebo podáváme jako přílohu k masu (vepřovému, jehněčímu i skopovému) pečenému na česneku.
Zveřejněno 2. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená kedlubna s mrkvičkou na česneku a majoránce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYMjE
Moje poznámka
Dušená kedlubna s mrkvičkou na česneku a majoránce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYMjE
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
slanina,
máslo,
cibule,
česnek,
kedlubna,
karotka baby,
vývar masový,
máslo,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
petrželka
Komentáře (2)