Dušená kedlubna s mrkvičkou na česneku a majoránce
Kombinace baby karotky a mladé kedlubny přímo láká k jarnímu hodování. Můžete zůstat u bezmasé varianty pouze s přílohou vařených brambor. Nebo touto zeleninovou směsí doplňte maso pečené na česneku. Každopádně si pochutnáte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 592 kJ / 859 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,41 g |
| Tuky | 63,44 g |
| Vláknina | 20,21 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 989 mg |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 49,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky, karotku očistíme a větší překrájíme podélně. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do hluboké pánve dáme lžíci másla a slaninu, necháme pustit tuk. Přidáme cibuli s česnekem a restujeme do zesklovatění. Přidáme kedlubnu a mrkev, promícháme a přilijeme polovinu vývaru.
Krok 3: Přivedeme k varu a zakryté dusíme na sníženém stupni tepla cca 10 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme světlou jíšku, mírně osolíme a rozmícháme se studeným vývarem. Přilijeme k zelenině a povaříme do změknutí. Dosolíme a přidáme promnutou majoránku.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem jako bezmasý pokrm, posypané petrželkou. Nebo podáváme jako přílohu k masu (vepřovému, jehněčímu i skopovému) pečenému na česneku.
Zveřejněno 2. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená kedlubna s mrkvičkou na česneku a majoránce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYMjE
Moje poznámka
Dušená kedlubna s mrkvičkou na česneku a majoránce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYMjE
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 3 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 3 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 4 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 4 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 6 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 8 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 9 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 10 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 10 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 10 hodinami
Suroviny:
slanina,
máslo,
cibule,
česnek,
kedlubna,
karotka baby,
vývar masový,
máslo,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
petrželka
Komentáře (3)