Špagety s žampionovou omáčkou a vínem
Další z receptů na oblíbené špagety, tentokrát ve vegetariánské bezmasé verzi, zato s vůní vína a příchutí Itálie. Poznámka autora vám uvede na pravou míru souvislosti s používáním oblíbeného olivového oleje.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 656 kJ / 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,84 g |
Tuky | 54,41 g |
Vláknina | 21,96 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s žampionovou omáčkou a vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2VzY
Moje poznámka
Špagety s žampionovou omáčkou a vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2VzY
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 13 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 13 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 3 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 20 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 2 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 2 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 10 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 12 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 12 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule bílá,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř,
koření provensálské,
ořech muškátový,
víno bílé,
smetana na vaření,
těstoviny špagety
Komentáře (3)
1) Samozřejmě, že i na olivovém oleji smažit lze, ale extra virgine olej (panenský, lisovaný za studena) je na smažení škoda používat. To je fajnovost, která se znehodnocuje jakoukoliv tepelnou úpravou. Olej extra virgine je určen opravdu jen pro použití za syrova, tedy do salátů a obecně ve studené kuchyni. Po vylisování extra panenského oleje se z pokrutin za tepla uvolní a lisuje ještě další olivový olej (označený jako pomace, nebo olej z pokrutin) a ten je jednak levnější a především je určen pro tepelnou úpravu.
2) A ke smažení řízků než jakékoliv oleje je vhodnější sádlo nebo přepuštěné máslo (ghí).