Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 12 názorů

Suroviny

300 g polohrubé mouky
3 vejce
4 PL oleje
400 ml mléka
1 vanilkový cukr
4 PL cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 PL rumu nebo rumové tresti
3 stonky oloupané rebarbory
100 g jahod
Žmolenka:
cukr
hrubá mouka
máslo
jahodová želatina (bez cukru)
2 kiwi
čirá želatina (bez cukru)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na koláč smícháme dohromady a dobře promícháme na vláčné těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Posypeme oloupanou a pokrájenou rebarborou a pokrájenými jahodami a slabě zasypeme žmolenkou.

  2. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 25 minut na 170°C. Zkusíme raději špejlí, zda je koláč propečen. Koláč necháme chladnout na mřížce a mezitím si připravíme dva druhy želatiny.

  3. Jednu jahodovou a druhou si připravíme s rozmixovaných kiwi s vodou a želatinou (nebo jinou želatinou). Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme způsobem "cik cak"na vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou apod.

Poznámka

Dá se udělat ale i klasická želatina na koláč a bez žmolenky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

Tématické fráze: koláč s rebarborou a jahodami rebarborový koláč s jahodami buchta s rebarborou a jahodami jahodový moučník se zelatinou buchta s jahodami a rebarborou jahodový koláč s rebarborou jahodový moučník s želatinou kolac s jahodami a rebarborou jahodové moučníky s želatinou jahodové moučníky řezy s rebarborou a jahodami jahodový moučník moučnik s rebarborou rebarborový kolac se želatinou rebarborový koláč s želatinou jahodovo rebarborová buchta drobenkový koláč s rebarborou a jahodami moučniky s rebarborou jahody s rebarborou jahodové buchty s rebarborou

Zapomněl/a jsem heslo