Datlový cheesecake
Cheesecake se k nám přistěhoval z anglicky mluvících zemí a dobře se zabydlel. Jeho zdravější varianta nadchne příznivce zdravých sladkostí. Kdo ještě nezkusil sladit datlemi a využívat hodnotné suroviny, má s tímto receptem jedinečnou příležitost.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 164 kJ / 3 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,84 g |
Tuky | 212,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 225,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Připravíme korpus. Vločky smícháme s olejem, rozmačkaným banánem, karobem, skořicí a vypracujeme těsto. Vmačkáme na dno dortové formy a dáme péct na 5-7min. Krok 2: Na dno trouby vložíme plech s horkou vodou. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, vejce, pastu (sirup) z datlí, hladkou mouku (nebo škrob). Vše rozmixujeme. Směs nalijeme na předpečený korpus. Dáme péct na cca 50 min na 160°C. Průběžně kontrolujeme, aby se povrch nespálil. Pokud bude rychle hnědnout, přikryjeme poklicí anebo alobalem. Krok 3: Jako poslední připravíme ovocný rozvar. V hrnci povaříme ovoce s trochou vody, ochutíme citronovou šťávou, rumem a případně dosladíme trochou datlí. V 50 ml studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a vmícháme do ovocné směsi. Chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozvar nalijeme na vychladlý cheesecake a dáme ztuhnout na noc do ledničky.
Zdobíme dle fantazie, výborný je s lístky meduňky.
Připravíme korpus. Vločky smícháme s olejem, rozmačkaným banánem, karobem, skořicí a vypracujeme těsto. Vmačkáme na dno dortové formy a dáme péct na 5-7min. Krok 2: Na dno trouby vložíme plech s horkou vodou. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, vejce, pastu (sirup) z datlí, hladkou mouku (nebo škrob). Vše rozmixujeme. Směs nalijeme na předpečený korpus. Dáme péct na cca 50 min na 160°C. Průběžně kontrolujeme, aby se povrch nespálil. Pokud bude rychle hnědnout, přikryjeme poklicí anebo alobalem. Krok 3: Jako poslední připravíme ovocný rozvar. V hrnci povaříme ovoce s trochou vody, ochutíme citronovou šťávou, rumem a případně dosladíme trochou datlí. V 50 ml studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a vmícháme do ovocné směsi. Chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozvar nalijeme na vychladlý cheesecake a dáme ztuhnout na noc do ledničky.
Zdobíme dle fantazie, výborný je s lístky meduňky.
Zveřejněno 4. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Datlový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvQO
Moje poznámka
Datlový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvQO
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 20 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 25 minutami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 43 minutami
Domácí větrníky
Nanina před 8 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 10 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 11 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 11 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 11 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 11 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 12 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
banán,
olej,
karob,
skořice,
tvaroh,
smetana zakysaná,
mascarpone,
vejce,
mouka hladká,
ovoce,
voda,
škrob kukuřičný,
šťáva citronová,
rum,
datle
Komentáře (1)