Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky triviál

Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat koření, přikrýt poklicí a pak už jen čekat, až trouba odvede svou práci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 243 kJ /
3 404 kcal
Bílkoviny149,18 g
Tuky298,93 g
Vláknina15,58 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,25 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky 3-4 cm, promícháme s kmínem a solí. Krok 2: Na čtvrtky nakrájíme cibule a oloupeme česnek. Přidáme do pekáčku k masu a skoro k vrcholu hojně podlijeme vodou. Krok 3: Přiklopený pekáček necháme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut. Potom odklopíne a pod kontrolou pečeme do zlatova. Krok 4: Výpečky podáváme k obědu se zelím a knedlíkem. Krok 5: Získaný vychladlý výpek je skvělý na chleba.

TIP: Vepřové výpečky - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky triviál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky triviál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, česnek, sůl, kmín celý, pepř, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu