Aljašská treska s koprovou omáčkou
Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 917 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,12 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 7,78 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 34,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Kopr nasekáme.
Krok 2: Tresku pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme jemně kmínem a z obou stran opečeme v pánvi na másle.
Krok 3: Na másle podusíme papriky a cuketu. Osolíme.
Krok 4: Na omáčku smícháme zakysanou smetanu s česnekem a koprem. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Omáčku podáváme studenou.
Zveřejněno 8. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska s koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2j4K
Moje poznámka
Aljašská treska s koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2j4K
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
treska,
sůl,
pepř mletý,
citron,
kmín celý,
máslo,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
máslo,
sůl,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
cukr,
šťáva citronová,
kopr
Komentáře (11)
Přeji hezké dny…
Dnes je tomu opačně.