Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s čerstvým medvědím česnekem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,38 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutek od bílku a žloutek dáme do misky. Přilijeme k němu mléko, rozšleháme, osolíme, přisypeme mouku, parmezán a našleháme metličkou těstíčko.
Krok 2: Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a promícháme s těstíčkem. Nakonec přidáme jemně nakrájený medvědí česnek.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej (ne úplně rozpálit) a rozetřeme opatrně těstíčko. Opečeme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Vychladlý svítek nakrájíme na kostičky (nebo proužky, jak kdo má rád). Do talířů jej vkládáme těsně před podáváním a zaléváme polévkou.
Krok 5: Svítek se hodí do všech vývarových polévek. Já jsem ho použila do pomalu taženého kuřecího vývaru a do misek jsem přidala i nakrájené maso.
Zveřejněno 18. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
Moje poznámka
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 2 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 2 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 2 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 3 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 3 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 4 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 4 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sýr parmazán strouhaný,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej
Komentáře (8)