Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí žebra v medové marinádě PH

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 630 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 600 min

630 min (30 min příprava + 600 min tepelná úprava)

Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí. Pokrm bude luxusní a určitě sklidíte oprávněnou chválu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 838 kJ /
2 112 kcal
Bílkoviny80,06 g
Tuky151,70 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,25 g
Sacharidy105,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme.Všechny suroviny promícháme a vzniklou marinádou dobře potřeme maso. Necháme v chladu marinovat do druhého dne. Krok 2: Žebra i s marinádou vložíme do pomalého hrnce, podlijeme asi 2 cm vody a pomalíme na LOW tak dlouho, až je maso měkké a kosti z masa jdou lehce odstranit. Doba záleží na velikosti a stáří masa. Trvá to nejméně 10-12 hodin. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme kosti a maso nakrájíme na plátky. Servírujeme s chlebem, hořčicí a křenem nebo s bramborovou kaší a salátem.

TIP: Jak vařit s pomalým hrncem

Zveřejněno 25. 3. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí žebra v medové marinádě PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rg8B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí žebra v medové marinádě PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rg8B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebro hovězí, med, česnek, zázvor čerstvý, kmín mletý, koriandr, omáčka sojová, omáčka rybí, sůl

Přidat fotografie receptu