Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s kopečkem šlehačky ke kávě, nebo jen tak na chuť, jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min - bez doby chladnutí moučníku

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava, - bez doby chladnutí moučníku)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 118 kJ /
4 330 kcal
Bílkoviny80,57 g
Tuky328,48 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 797 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy257,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme korpus. Všechny suroviny spolu rozmixujeme, výborně to jde v širší sekací nádobě (z výbavy tyčového mixéru). Krok 2: Rozmixovanou hmotu vložíme do rozepínací dortové formy (průměr 24 cm, dno vyložené pečicím papírem) a stěrkou ji rovnoměrně urovnáme po celé ploše formy. Utužíme a natlačíme pěstí nebo skleničkou se širokým, rovným dnem až do okrajů formy a pokud to jde, i kousíček výš, po jejích stěnách. Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 10 minut. Krok 4: Mezitím připravíme krém. Pistáciovou pastu dobře promícháme a odebereme do mísy. Přidáme i ostatní suroviny a vše spolu dobře ušleháme. Pasta se zašlehává pomaleji, je třeba s tím počítat. Krok 5: Z trouby vytáhneme předpečený korps, urovnáme na něj náplň a vrátíme do trouby. Po 20 minutách pečení teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 40 minut. Krok 6: Hotový cheesecake necháme v pootevřené troubě zvolna vychladnout, a teprve pak moučník uložíme do lednice.

TIP: Nejčastější chyby při přípravě cheesecaku

Zveřejněno 22. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQrz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQrz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: :-8 hmmm...byl, Maruško! Jemný, ne přeslazený, oříškový, prostě mňam:-!

:-)<3:yes::yes: určitě výborný :-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka mandlová, mouka ovesná, cukr moučkový, máslo, vejce, mascarpone, jogurt bílý, cukr, vejce, vanilka, pistáciová pasta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu