Panna cotta s jahodovým rozvarem
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak nanesete osvěžující jahodový rozvar.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 617 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,95 g |
| Tuky | 62,70 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 122,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Krok 2: Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.
Krok 3: Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout.
Krok 4: Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout.
Krok 5: Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Nejnovější recepty
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 30 minutami
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Výpečky se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Svatomartinská kuřecí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 1 hodinou
Nejlepší špenát
KetyHu před 4 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 5 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 13 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 13 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 13 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 13 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 13 hodinami
Utopenci
magdalenka před 14 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 14 hodinami
Suroviny:
želatina,
mléko,
smetana ke šlehání,
cukr,
extrakt vanilkový,
jahody,
cukr,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře (1)