Panna cotta s jahodovým rozvarem
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak nanesete osvěžující jahodový rozvar.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 617 kJ / 1 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,95 g |
Tuky | 62,70 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 209 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 122,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Krok 2: Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.
Krok 3: Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout.
Krok 4: Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout.
Krok 5: Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Moje poznámka
Panna cotta s jahodovým rozvarem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQMW
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 14 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 7 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 9 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 10 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 12 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 13 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 13 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 14 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 15 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 16 hodinami
Suroviny:
želatina,
mléko,
smetana ke šlehání,
cukr,
extrakt vanilkový,
jahody,
cukr,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře (2)