Pečenáče
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ryb odstraníme páteř, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.
Krok 2: Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.
Krok 3: Ryby naskládáme nastojato, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.
Krok 5: Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Moje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krémová tarhoňa s tuňákem a cottage sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové cheesecake řezy
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno před 19 hodinami
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno 9. 6. 2025 12:21
Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky
Přidáno 9. 6. 2025 12:09
Masová haše se šťouchaným bramborem
Přidáno 9. 6. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Michaelka93 před 38 minutami
Tvarohové koblížky (rychlé a chutné)
Kacenecka před 1 hodinou
Holandské řízky
Ala17 před 1 hodinou
Čína od Ajveny
Buba48 před 5 hodinami
Babiččiny kedlubny na smetaně
nespokojenost před 5 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Edibara před 13 hodinami
Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Danna před 15 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Vladka321 před 17 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Evculina84 před 17 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 19 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
domácí pečenáče,
pečenáče z cejna,
recept na rybí pečenáče,
pečenáč,
pečenáče z cejnů,
rybí pečenáče,
recept na domaci pecenace,
pečenáče nálev,
ryby pecenace,
pecenace z kapra,
domácí pečenáče z kapra,
pečenáče recept z cejna,
domácí pečenáče recept,
nálev na pečenáče z ryb,
pečenáče ze sleďů,
domácí rybí pečenáče,
co je pečenáč,
co jsou pečenáče,
pečenáč recept
Suroviny:
hejk,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pepř,
koření nové koření,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list
Komentáře (27)
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +