Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci

Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou. Jeho přípravu si pak můžeme urychlit vařením v tlakovém hrnci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sladkostiodbarborky

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 600 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny141,00 g
Tuky74,37 g
Vláknina4,23 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy25,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji nebo sádle orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme k ní pak maso nakrájené na kostičky, poprášíme hladkou moukou a krátce restujeme. Krok 2: Posypeme mletou paprikou, kmínem a zalijeme vývarem nebo vodou, tak aby bylo maso skoro zalité , ale ne moc, aby nebyla omáčka moc řídká. Přidáme veškeré zbylé koření (dle naší potřeby) a přidáme také kysané zelí i se šťávou. Krok 3: Elektrický hrnec zavřeme na tlakové vaření (to samé i klasický papiňák) a vaříme 35 minut. Krok 4: Po uplynutí doby vaření, odtlakujeme hrnec a přidáme celou zakysanou smetanu, krátce prohřejeme a dobře promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Podáváme s knedlíkem.

TIP: Čím dochutit segedínský guláš

Zveřejněno 25. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXZ8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXZ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, olej, mouka hladká, zelí kysané, paprika sušená sladká, kmín mletý, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, vývar masový, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu