Losos v bazalkové omáčce
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu, která potěší každého gurmána.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 875 kJ / 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,06 g |
Tuky | 30,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 0,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na omáčku na olivovém oleji zpěníme šalotky nakrájené nadrobno, zalijeme vínem, necháme vypařit, přilijeme smetanu, přidáme bazalku, osolíme a necháme 5 minut provařit.
Krok 2: Lososa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na přepuštěném másle.
Krok 3: Až bude opečený, přilijeme omáčku a necháme 2 minuty vše povařit.
Zveřejněno 11. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos v bazalkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ21D
Moje poznámka
Losos v bazalkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ21D
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 9 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 9 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
cibule šalotka,
smetana,
bazalka čerstvá,
víno bílé,
sůl,
olej olivový
Komentáře (1)