Lilek na sicilský způsob
Tento lehký zeleninový oběd inspirovaný sicilskou kuchyní připravíme snadno během chvilky. Pokrm z lilku a rajčat s olivami ochutíme oreganem a umeoctem a podáváme nejlépe s celozrnným kuskusem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 844 kJ / 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,14 g |
| Tuky | 11,80 g |
| Vláknina | 8,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 391 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 18,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oba konce lilku seřízneme, omyjeme ho, osušíme a nakájíme na větší kostky. Ty pak osmahneme dozlatova na lžíci oleje na pánvi. Lilek osolíme a přidáme k němu oregano.
Krok 2: Česnek, oloupanou cibuli i petrželku nasekáme nadrobno a přidáme je k lilku. Krátce osmahneme a pak do pánve přidáme kapary, přepůlené olivy a umeocet.
Krok 3: Nakonec vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a vše necháme za občasného promíchání prohřát asi 10 minut, dokud lilek a rajčata nezměknou. Podle chuti lilek dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Podáváme ideálně s celozrnným kuskusem.
Zveřejněno 8. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek na sicilský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE29
Moje poznámka
Lilek na sicilský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE29
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Suroviny:
olej,
lilek,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
česnek,
cibule červená,
rajče,
kapary,
olivy zelené,
petrželka zelená
Komentáře (1)