Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ragú na víně a zelenině

Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty, bylinkami a aromatickým vínem. S jeho přípravou nám může pomoci i pomalý hrnec.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 75 min

85 min (10 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 085 kJ /
1 215 kcal
Bílkoviny91,66 g
Tuky64,91 g
Vláknina32,86 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 775 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy41,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, dáme do zipsáčku se lžičkou oleje a bylinkami nejlépe přes noc nebo alespoň na 1 hodinu předem před vařením. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, kromě rajčat a restujeme cca 5 minut. Poté vložíme maso s bylinkami a ještě restujeme ze všech stran než se zatáhne. Krok 3: Přidáme bobkový list, protlak, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté dusíme pod poklicí a na snížené teplotě. Krok 4: Necháme probublávat do úplného změknutí masa dle potřeby 60-75 minut za občasného promíchání a podlévání vroucí vodou (nebo vývarem). Odstraníme stonky bylinek a bobkový list. Krok 5: Dle chuti dosolíme, podle kyselosti rajčat a protlaku/pasty dosladíme špetkou cukru. Podáváme s těstovinami nebo rýží posypané strouhaným parmezánem

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 22. 9. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Kdo má pomalý hrnec může dělat v tom, já dělala v hluboké pánvi s poklicí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRo3N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRo3N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, mrkev, petržel, celer, olej olivový, pasta rajčatová, rajče, víno, bobkový list, rozmarýn, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu