Vepřové ragú na víně a zelenině
Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty, bylinkami a aromatickým vínem. S jeho přípravou nám může pomoci i pomalý hrnec.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 085 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,66 g |
Tuky | 64,91 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 775 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 41,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, dáme do zipsáčku se lžičkou oleje a bylinkami nejlépe přes noc nebo alespoň na 1 hodinu předem před vařením.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, kromě rajčat a restujeme cca 5 minut. Poté vložíme maso s bylinkami a ještě restujeme ze všech stran než se zatáhne.
Krok 3: Přidáme bobkový list, protlak, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté dusíme pod poklicí a na snížené teplotě.
Krok 4: Necháme probublávat do úplného změknutí masa dle potřeby 60-75 minut za občasného promíchání a podlévání vroucí vodou (nebo vývarem). Odstraníme stonky bylinek a bobkový list.
Krok 5: Dle chuti dosolíme, podle kyselosti rajčat a protlaku/pasty dosladíme špetkou cukru. Podáváme s těstovinami nebo rýží posypané strouhaným parmezánem
Zveřejněno 22. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ragú na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRo3N
Moje poznámka
Vepřové ragú na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRo3N
Nejnovější recepty
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 18 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 27 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 2 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 2 hodinami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 2 hodinami
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 2 hodinami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Babidasa před 3 hodinami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 4 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 4 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
olej olivový,
pasta rajčatová,
rajče,
víno,
bobkový list,
rozmarýn,
tymián
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.