Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v pečence pečené na soli

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Připravte si jednoduše luxusní a luxusně jednoduché kuře. Chuť na soli pečeného kuřete je výborná a příprava v pečence i energeticky úsporná. Ani použitá sůl nepřijde nazmar - můžete s ní solit vývary i přílohy, pokud ji uschováte v chladu a suchu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuře opláchneme, osušíme a ostrým nožem podél prsní kosti rozřízneme. Krok 2: Kuře otočíme řezem dospod, na kuře položíme suchou utěrku a jedním až dvěma zamáčknutími kuře na páteři zploštíme. Krok 3: Do pečenky rovnoměrně nasypeme sůl, položíme zploštělé kuře a pečenku přiklopíme víkem.
Pečeme 60-70 minut.

TIP: Jak péct kuře v remosce

Zveřejněno 25. 9. 2024 17:44

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sůl nemusíme vyhazovat. Já ji mám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem a používám do vody na vaření brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v pečence pečené na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319WO

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v pečence pečené na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319WO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

magdalenka: Magdičko já jsem nikdy kuře nesolila,ani když jsem ho dělávala v troubě v celku.To jsme si pak každý po naporcování osolili až na talíři.Tady toto placaté(celé mi na výšku do pečenky nevešlo) jsme na talíři nesolili vůbec.Ale já solím hrozně málo.Promiň,moc jsem ti neporadila:-8Děkuji ti za zájem:-K

Tiež poznám recept na pečené kura na soli, nikdy som ho však nerealizovala...preto sa pýtam, či je potrebné kura mierne osoliť - teda stranu, ktorá nie je položená na soli. Ďakujem!

zuzi777a: Marie Svarcova: Moc děkuji:-KByla to taková krásná nostalgie na mou babičku,která nám vždy dělávala kuře na soli,nebo jen na talíři,který mám dodnes schovaný:-8Pečenka má menší objem a tak postačí jen toho 1/2 kg soli.Doporučuji neskladovat sůl moc dlouho,ráda žlukne.

Také jsem si vzpomněla na dětství! Maminka připravovala takhle kuře a byl to pomalu obřad! :-D A přesně tak se využila i pak ta sůl. Do poslední špetky. Dala bych si.

:-)<3:yes::yes: Tak jsme pekli kuřata asi před 50-60 léty - to byla velká móda. Je to opravdu moc dobré

Suroviny:
kuře, sůl

Přidat fotografie receptu