Zapečené ryzce s dýní
Ryzec je oblíbená a velmi chutná houba. Velmi snadno z ní připravíme dobrotu, na které si pochutnají i vegetariáni. Ryzce zapečeme s kousky dýně a na závěr pečení na povrchu necháme roztéct sýr.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 194 kJ / 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,48 g |
| Tuky | 15,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 12,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli a nakrájené ryzce.
Krok 2: Na pekáček rozložíme na plátky nakrájenou dýni a posypeme ji orestovanými ryzci. Podle chuti osolíme a opepříme a pečeme asi 15 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a ještě zapečeme.
Zveřejněno 11. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené ryzce s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PVD
Moje poznámka
Zapečené ryzce s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PVD
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 4 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 6 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 10 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 4 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
ryzce,
dýně,
sůl,
pepř mletý,
sýr tvrdý
Komentáře (1)