Zapečené ryzce s dýní
Ryzec je oblíbená a velmi chutná houba. Velmi snadno z ní připravíme dobrotu, na které si pochutnají i vegetariáni. Ryzce zapečeme s kousky dýně a na závěr pečení na povrchu necháme roztéct sýr.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 194 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,48 g |
Tuky | 15,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 12,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli a nakrájené ryzce.
Krok 2: Na pekáček rozložíme na plátky nakrájenou dýni a posypeme ji orestovanými ryzci. Podle chuti osolíme a opepříme a pečeme asi 15 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a ještě zapečeme.
Zveřejněno 11. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené ryzce s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PVD
Moje poznámka
Zapečené ryzce s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PVD
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 6 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 7 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 11 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 55 minutami
Bublanina
alenalentz před 2 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 2 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 2 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 5 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 6 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 6 hodinami
Polévka z lišek
xSarka před 6 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
ryzce,
dýně,
sůl,
pepř mletý,
sýr tvrdý
Komentáře (2)