Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s červenými fazolemi

Podzimní dýňová polévka, která je ozvláštněna červenými fazolemi, vás překvapí jednoduchou a rychlou přípravou. Polévku můžete dochutit do sladko-kysela, nebo přidat prolisovaný česnek či nechat vyniknout chuť dýně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 637 kJ /
630 kcal
Bílkoviny9,48 g
Tuky34,58 g
Vláknina26,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy59,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni, brambory, cibuli a celer nakrájíme na kostky. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme dýni, celer a společně pár minut opékáme. Vmícháme protlak a po minutě zalijeme vývarem. Krok 3: Vaříme do úplného změknutí zeleniny a poté rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Krok 4: Do polévky přidáme fazole z plechovky (bez nálevu) a pár minut provaříme. Polévku dochutíme buď lehce do sladko-kysela, nebo jen česnekem dle chuti.

TIP: Čím se liší hokaido od jiných dýní

Zveřejněno 12. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYXz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYXz

Marie

Suroviny:
dýně, brambory, cibule, celer, protlak rajčatový, fazole červené, vývar zeleninový, olej, sůl, pepř, cukr, ocet, česnek

Přidat fotografie receptu