

Karbanátky s bramborovými chipsy
Suroviny cca 12 ks
- 50 dkg mletého masa (míchané vepřové a hovězí)
- 15 dkg libové anglické slaniny nebo uzeného masa
- 12 dkg paprikových chipsů
- 2 rohlíky
- mléko
- 2 vejce
- 1 větší cibule
- 2-4 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- koření na mletá masa
- strouhanka
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
Rohlíky si namočíme do mléka, pak je semeleme společně s anglickou a cibulí.
Přidáme maso, vejce, česnek, majoránku, sůl (s tou opatrně - chipsy jsou dost slané), pepř a koření. Vše spolu řádně promícháme a přidáme chipsy, které jsme rukou rozmačkali v pytlíku, tak, aby zůstaly kousky. Podle potřeby můžeme ještě zahustit trochou strouhanky.
Uděláme karbanátky, obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme na oleji do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Karbanátky mají lehce pikantní chuť, dají se použít i s pálivou paprikou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátky s bramborovými chipsy
-
taky mi přijde, že cpát tam ty brambůrky je nebetyčný nesmysl. Ze srandy někde na intru po litru vína, ale myslet to doopravdy?
-
Vypadá to moooc dobře, uděluji bodík a beru si inspiraci
-
Tahle dobrůtka mi unikla,
-
Lucie, kazdy si prece muze recept upravit podle sveho. Hodne lidi zde cerpa pouze inspiraci. V pripade tohoto receptu jde pouzit mlete maso s nizkym obsahem tuku, misto slaniny dat uzenou sunku, rohliky cerealni , mleko odtucnene a upect v troube. Jako priloha staci lehky salat
.Me osobne se recept libi tak, jak je. Kaloricke bomby prece nevarime kazdy den a tady se mi moc zamlouva ten napad s bramburky
.
-
Lucie, kdo chce upatlá, kdo nechce neupatlá.
Na Topkách je plno receptů a každý si může vybrat co chce = podle chuti, peněženky, času, zdraví, náboženského vyznání. Nikdo nikoho do ničeho nenutí.
Lucie, já neříkám, že nemáte pravdu. Ale jak se říká, pláčete na špatném hrobě. Váš komentář by se hodil spíš na stránky STOP obezitě.
Tam by měl své opodstatnění, ale tady ne. Je na každém z nás co si vybere.
-
Tak asi budu za první špatnou... ale teda z hlediska zdraví je to něco příšernýho. Mleté maso, anglická, chipsy, bílé pečivo, strouhanka... a vrcholem všeho je smažící proces
. vařím doma úplně normálně, omáčky, občas smaženej řízek a brkaši, sem tam knedlík... ale tímhle (ne jen tímhle konkrétně), ale "jídly" podobného ražení bych teda neuctila ani nepřítele. Bez těch chipsů, pal to čert, jsou to prostě nutričně bohaté klasické určitě moc dobré karboše, ale ptám se, proč tam cpát ty brambůrky? Jako aby to bylo originální? Nebo zdravý?
... nic jinýho mě nenapadá, protože co se chuti týče, a to mi nikdo nevymluví, to jsou prostě furt karbenátky... jenom smíchaný s něčím, co do nich nepatří a co si jiný člověk dá čas od času u telky nebo u piva.
Prostě patláma patláma paprťála. Škoda. -
Jani díky za fotky, to vypadá taky moc dobře, určitě vyzkouším
-
Leni, zdravím!!
Původně jsem chtěla vložit nový recept, ale aby zas někdo nenapsal, že opisuji
, tak ti vložím jen fotky. Inspirovala jsi mne s těmi brambůrkami. Já měla jen solené, ale bylo to skvělé papání. Třeba to budeš chtít taky vyzkoušet, takové čevapčičí tady není, koukala jsem
Ml. maso, 2 rohlíky, 1 cibule, 3-4 hrsti solených brambůrek, 3 lžičky grilovacího koření, 2 lžičky čili koření, 2 lžičky hořčice, 2 vajíčka, hladká mouka na obalení. Vše smíchat vytvořit šištičky, usmažit na oleji.(nesolit!!)Mimochodem, pro "rýpaly"
, je to z mé hlavy!
-
No já furt hledala na obrázku ty chipsy a ony jsou v té karbošové sekačce
no to mně podrž, co tady lidi nevymyslí
-
mysulko - parádní recept
+
-
zajímavé
a určitě vyzkouším
+
-
Všem moc děkuju
-
paráda
-
Zajímavý nápad
-
Pěkný receptík
+1 bodík