Dýňová polévka s černými fazolemi

veganotic Kuchařka: veganotic

Dietní recepty , Veganské 1 názor

Suroviny

1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti
1 konzerva černých fazolí
slunečnicový olej nebo sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej)
1 malá chilli paprička
2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde)
1 střední cibule
2 rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce římského kmínu
cca 0,5-0,75 litru vody nebo zeleninového vývaru
zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura)
2 lžíce agáve sirupu (není nutné)
k podávání:
opražená dýňová semínka
čerstvě mletý pepř
čerstvé oregano
opečená pita placka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky.

  2. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut.

  3. Přidejte česnek a smažte dalších cca 8 minut (pozor, ať se nepřipálí!).

  4. Vsypte římský kmín, zamíchejte a přidejte opláchnuté fazole (bez vody) a dýni.

  5. Zalijte vývarem či vodou s odpovídajícím množstvím bujónu.

  6. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.

  7. Sejměte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.

  8. Ochutnejte a dle chuti dosolte (poměrně dost, doporučuji hrubozrnou sůl), opepřete a přidejte agáve sirup. Podávejte s opraženými dýňovými semínky, čerstvým oregánem a opečenou pita plackou, natrhanou na menší kousky.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 219 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka s černými fazolemi

  • zizala zizala

    2 lžíce římského kmínu? Pak už je jedno, jaké jsou další ingredience, protože nic jiného v jídle nebude cítit :-( Jinak by to mohla být dobrá polévka :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: dýňová polévka dobrá dýnová polévka hokaido s s fazolemi dýňová polévka s černou čočkou dýnová polévka s černou fazolí dýnová pita recept-polevky