Horký salát z brambor a čekanky
Tento teplý salát je díky bramborám vydatný a hodí se do chladnějších dní. Skvělou chuť mu dodávají křehké a křupavé listy hořkosladké čekanky i pikantní ředkvičky. Podáváme zalité dresinkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 355 kJ / 1 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,01 g |
Tuky | 152,60 g |
Vláknina | 12,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 80,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme.
Krok 2: Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Smažíme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mezitím připravíme dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesterové omáčky. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem.
Krok 5: Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 15. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Horký salát z brambor a čekanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OpN
Moje poznámka
Horký salát z brambor a čekanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OpN
Nejnovější recepty
TIP
Rohlíčky obzvláště vypečené
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Přidáno před 8 hodinami
Polský štědrovečerní makovec
Přidáno před 9 hodinami
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno před 17 hodinami
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno 4. 12. 2024 19:15
Hostomický likér
Přidáno 4. 12. 2024 16:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny radí: Na slané pohoštění ve formě stromečku potřebujete jen trochu fantazie a několik běžných surovin
Vánoční pohádkové vaření s Toprecepty: Připravit si sekyrkovou polévku nebo Popelčinu hrachovku nikdy nebylo snazší
Vánoční poděkování nejaktivnějším členům komunity Toprecepty.cz
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová zeleninová polévka s majoránkou
Istar před 5 hodinami
Moje řízky naruby
Pecula před 6 hodinami
Black & white cookies
KatchaKK před 9 hodinami
Pivní polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Báječný perník
Jirkas1 před 11 hodinami
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 15 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 4. 12. 2024 20:40
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz 4. 12. 2024 20:36
Kuře na kari
Hanina65 4. 12. 2024 19:56
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 4. 12. 2024 15:25
Suroviny:
brambory,
čekanka,
čekanka,
ředkvičky,
olej,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
šťáva citronová,
omáčka worcesterová,
cukr,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře