Zelňačka s klobásou a pohankou
Tradiční zelňačka v doprovodu netradičních chutí. Kousky brambor doplní pohanka a uzenina. Zejména pikantnější papriková klobása dodá polévce charakteristickou chuť. Taková vydatná polévka je vhodná zejména v zimě.
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, nakrájenou cibuli a slité sterilované zelí.
Krok 2: Promícháme a přisypeme pohanku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu mleté papriky a kmín. Zalijeme vodou a necháme povařit, dokud nejsou brambory a pohanka měkké.
Krok 3: Na talíři přidáme lžíci zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 1. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka s klobásou a pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wB2
Moje poznámka
Zelňačka s klobásou a pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wB2
Nejnovější recepty
Smetanová fazolková polévka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Smaženice
Přidáno 19. 9. 2025 20:29:00
Květákový řízek
Přidáno 19. 9. 2025 13:40:02
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno 19. 9. 2025 09:58:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
renias před 3 minutami
Zapečený sýrový květák
Kamilana před 31 minutami
Rybí filé se sýrem
AlenaV před 45 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Stefi.f před 1 hodinou
Těstoviny s kuřecím masem a špenátem
accent1234@seznam.cz před 1 hodinou
Krůtí plátky na rozmarýnu
Medunkavera před 1 hodinou
Hlíva na rozmarýnu
Medunkavera před 1 hodinou
Vepřové na způsob golubců
trdlo před 1 hodinou
Smaženice
Slavista62 před 1 hodinou
Suroviny:
olej olivový,
klobása maďarská,
brambory,
cibule,
zelí bílé,
pohanka,
smetana zakysaná,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika čerstvá červená,
petrželka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.