Zelňačka s klobásou a pohankou
Tradiční zelňačka v doprovodu netradičních chutí. Kousky brambor doplní pohanka a uzenina. Zejména pikantnější papriková klobása dodá polévce charakteristickou chuť. Taková vydatná polévka je vhodná zejména v zimě.
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, nakrájenou cibuli a slité sterilované zelí.
Krok 2: Promícháme a přisypeme pohanku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu mleté papriky a kmín. Zalijeme vodou a necháme povařit, dokud nejsou brambory a pohanka měkké.
Krok 3: Na talíři přidáme lžíci zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 1. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka s klobásou a pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wB2
Moje poznámka
Zelňačka s klobásou a pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wB2
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 5 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 6 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 9 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 10 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 12 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 12 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 13 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 13 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 14 hodinami
Suroviny:
olej olivový,
klobása maďarská,
brambory,
cibule,
zelí bílé,
pohanka,
smetana zakysaná,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika čerstvá červená,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.