Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuličky alà Red Velvet s bílou čokoládou

Máte v oblibě klasický Red velvet dort? Pokud ano, zkuste si na sváteční chvíle připravit miniporcičky obdobné chuti, hezky schované v bílé čokoládě. Ve tvaru malých kuliček. Tak akorát pro mlsání z tácku s cukrovím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 24 x 20 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Do větší mísy dáme všechny tekuté suroviny až po ocet a metličkou promícháme. Přimícháme tekuté máslo a potravinářské barvivo. Krok 3: Do druhé misky prosejeme mouky a přidáme všechny ostatní sypké suroviny a suchou metličkou promícháme. Poté suchou směs přidáme do tekuté a vše dobře promícháme. Krok 4: Přendáme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct na cca 20 minut. Řídíme se vlastní troubou a zkusíme vpichem špejle. Je-li po vytažení suchá, je korpus upečený. Přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Vychladlý korpus rozdrobíme do větší misky (odložíme 1 lžíci drobečků na dokončení). Přidáme smetanový sýr, cukr a změklé máslo. Rukou (používáme jednorázové mikrotenové rukavice) vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme kuličky (podle velikosti 60-80 kusů). Krok 6: Kuličky ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Když zpracujeme všechno těsto vložíme na plechu na 15 minut do mrazáku. Připravíme potřebný počet papírových košíčků. Krok 7: Rozpustíme bílou čokoládu. Pecky v nádobě k tomu určené dáme do mikrovlnné trouby na 300 W 3x 3 minuty. Vždy po 3 minutách promícháme. Krok 8: Do rozpuštěné čokolády vkládáme maximálně 5 kusech kuliček a malou dezertní vidličkou vyndaváme rovnou do připravených papírových košíčků. Ihned každých 5 kusů posypeme maličko drobečky z korpusu. Krok 9: Uchováme v krabici v chladu.

TIP: Red velvet dort - pro začátečníky

Zveřejněno 15. 12. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Viděla jsem jako velké zákusky a zkusila jsem udělat cukroví. Výsledek je moc dobrý. Čas výroby určí šikovnost a velikost, s kuličkami mohou pomáhat i děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky alà Red Velvet s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQjM

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky alà Red Velvet s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQjM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc pěkné

RubyRom: :-KDěkuji za komentář a přeji moc hezký večer . :-K

Ty teda jsou.. 🤩 ukázkové!

iveta.kroul: :-K Moc děkuji, úplně normální kuličky ale všichni ochutnávají, jsou moc dobré. :-K
Krásný a pohodový večer :-K

Suroviny:
podmáslí, vejce, olej, ocet, máslo, mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, sůl, kypřící prášek, soda jedlá, kakao, sýr smetanový, máslo, cukr moučkový, čokoláda bílá, korpus

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu