Pikantní losos
Lahodný a jemný losos v pikantní zkaramelizované krustě chutná výborně s citronem, rýží a hráškem. Sladký hrášek vyváží pikantní chuť chilli. Navíc tento chutný pokrm připravíte během chvilky.
Postup přípravy
Krok 1: Filety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Poté je potřeme z obou stran olivovým olejem.
Krok 3: V hlubokém talíři promícháme třtinový cukr s nahrubo mletým chilli, s římským kmínem, solí, pepřem a jednotlivé filety ve směsi obalíme.
Krok 4: Zbylý olej rozpálíme v pánvi a zprudka lososa opečeme z obou stran. Třtinový cukr by měl krásně zkaramelizovat a vytvořit pikantní krustu.
Krok 5: Takto upravenou rybu podáváme s plátkem citronu. Chutná příloha je vařená rýže a zelený hrášek.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8vj
Moje poznámka
Pikantní losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8vj
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 minutami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 46 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 51 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 2 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 3 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Suroviny:
olej olivový,
cukr třtinový,
chilli,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř mletý,
citron
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.