Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Námořnické maso podle ČSN

Recepty podle československých norem jsou jistou zárukou skvělého pokrmu. S našim dalším receptem si tak můžete připravit lahodné hovězí maso doměkka podušené na červeném víně. Ideální přílohou je pak knedlík nebo těstovina.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na širší nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na tuku dozlatova. K osmažené cibuli vložíme nakrájené maso a osmahneme ho. Krok 2: Přidáme sůl, pepř a rajčatový protlak, podlijeme teplou vodou a necháme dusit pod pokličkou. Během dušení maso občas promícháme a v případě potřeby podlijeme vodou. Krok 3: Jakmile je maso alespoň částečně změklé, odděláme poklici a necháme šťávu vydusit až na tuk. Zaprašíme prosátou moukou, orestujeme a následně podlijeme vodou. Krok 4: Přilijeme červené víno a za občasného promíchání dusíme pod poklicí do změknutí masa. Podle chuti pak ještě pokrm finálně dochutíme solí, případně pepřem. Krok 5: Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Těmi pak můžeme dozdobit každou porci námořnického masa při servírování. Nezapomeneme ani na zelené natě.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 26. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnické maso podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWAJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnické maso podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWAJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Škoda, že to vejce tam není vidět. Určitě je to dobré. :-K

Marie Svarcova: ano, vejce na fotce není, nebylo součástí servírování a je to spíš doplněk :) věřím, že i tak to na kvalitě receptu neubírá a třeba časem přibude i další autorská fotka i s vajíčkem :)

Suroviny:
maso hovězí, cibule, tuk na smažení, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, voda, mouka hladká, víno červené, vejce, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu