Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná focaccia

Ze slunné Itálie pochází krásně nadýchaná focaccia, kterou většina z nás zná spíše na slaný způsob. Tuto dobrotu z kynutého těsta můžete připravit i na sladko, s jablečnou náplní, která příjemně voní po skořici.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy robotu dáme teplou vodu, mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Hněteme cca 4 minuty, dokud těsto nebude hladké a elastické. Krok 2: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem a skořicí a přidáme jablka. Provaříme do zhoustnutí a spojení všech surovin. Krok 4: Máslo na vymazání plechu rozpustíme v mikrovlnce a máslem vymažeme celý plech. Na máslo vyklopíme těsto a prsty roztáhneme do krajů. Krok 5: Na těsto nalijeme 1/2 ještě teplé jablečné směsi, rozetřeme po celé ploše těsta, a to od krajů přeložíme do středu. Těsto otočíme tak, aby mělo při kynutí možnost vyplnit celý prostor formy. Krok 6: Přikryjeme fólií a necháme kynout 45 minut.
15 minut před koncem kynutí rozehřejeme troubu na 200 °C. Krok 7: Po nakynutí těsto pomačkáme prsty, aby se vytvořily důlky. Nalijeme na něj zbytek směsi, vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut, do zezlátnutí okrajů.

TIP: Jak připravit italskou focacciu?

Zveřejněno 27. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67W9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67W9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, mouka hladká, cukr, sůl, droždí sušené, máslo, máslo, cukr třtinový, skořice mletá, jablko

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu