Věnec se špenátovým pestem
Věnec je zpravidla nositelem symbolu čistoty a plodnosti a pomyslným kruhem života. Zejména na jaře a o Velikonocích můžeme věnce i upéct. Třeba z kynutého těsta a se špenátovým pestem. Na svátečním stole se bude dokonale vyjímat.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme prosátou mouku, utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem, zalijeme teplou vodou, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Jakmile máme vzešlý kvásek, přidáme sůl, žloutek a olej. Vypracujeme těsto, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě nakynout.
Krok 3: Zatím připravíme pesto. Špenát omyjeme, přidáme lístky bazalky, česnek, sůl, semínka, olej a vše rozmixujeme. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na obdélník. Ty pak potřeme připraveným pestem.
Krok 5: Obdélník srolujeme a ostrým nožem podélně rozřízneme, ale na jednom konci ponecháme těsto spojené. Dva vzniklé prameny propleteme do věnečku a konce spojíme. Takto vytvoříme 4 věnečky.
Krok 6: Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnec se špenátovým pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROL6
Moje poznámka
Věnec se špenátovým pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROL6
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 4 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 5 hodinami
Pečený krůtí krk
Přidáno před 5 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové koláčky s povidly - cukroví
Kaill před 4 minutami
Kuře se zelím a knedlíky z jednoho pekáčku
Sahula před 29 minutami
Kokosový koláč s jablky
Ajkad před 1 hodinou
Halušky s brynzou
magdalenka před 1 hodinou
Lahůdková sekaná
magdalenka před 2 hodinami
Zavařování ořechových jader
[email protected] před 2 hodinami
Makový a jablečný závin z kynutého těsta
Krupe před 2 hodinami
Celozrnné wafle
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové řízky
magdalenka před 2 hodinami
Kuře na zelí (recept od dědy)
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr krystal,
voda,
sůl,
žloutek,
olej olivový,
špenát listový,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
semínka slunečnicová,
olej olivový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.