Chalupářská játra
Správně připravená smažená játra jsou krásně měkká, šťavnatá a plná výrazné chuti. Skvěle chutnají se zeleninovou směsí a bramborem, ale obstojí i jako rychlý oběd s čerstvým chlebem.
Postup přípravy
Krok 1: Játra nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm) a nařízneme okraje, aby se nekroutily.
Krok 2: Plátky opepříme, krátce zprudka opečeme na 2 lžicích oleje z obou stran.
Krok 3: Teplotu snížíme a za občasného otočení dopečeme do 10 minut. Naříznutím zkusíme, zda jsou játra již hotová. Ke konci opékání játra osolíme.
Krok 4: Na druhé pánvi osmahneme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
Krok 5: Přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme, přidáme tymián, kečup, podle potřeby podlijeme a podusíme 10 minut, do změknutí.
Krok 6: Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 9. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářská játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5yx
Moje poznámka
Chalupářská játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5yx
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 18 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.