Chalupářská játra
Správně připravená smažená játra jsou krásně měkká, šťavnatá a plná výrazné chuti. Skvěle chutnají se zeleninovou směsí a bramborem, ale obstojí i jako rychlý oběd s čerstvým chlebem.
Postup přípravy
Krok 1: Játra nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm) a nařízneme okraje, aby se nekroutily.
Krok 2: Plátky opepříme, krátce zprudka opečeme na 2 lžicích oleje z obou stran.
Krok 3: Teplotu snížíme a za občasného otočení dopečeme do 10 minut. Naříznutím zkusíme, zda jsou játra již hotová. Ke konci opékání játra osolíme.
Krok 4: Na druhé pánvi osmahneme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
Krok 5: Přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme, přidáme tymián, kečup, podle potřeby podlijeme a podusíme 10 minut, do změknutí.
Krok 6: Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 9. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářská játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5yx
Moje poznámka
Chalupářská játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5yx
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 30 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 49 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 55 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře (1)