Chalupářská játra
Správně připravená smažená játra jsou krásně měkká, šťavnatá a plná výrazné chuti. Skvěle chutnají se zeleninovou směsí a bramborem, ale obstojí i jako rychlý oběd s čerstvým chlebem.
Postup přípravy
Krok 1: Játra nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm) a nařízneme okraje, aby se nekroutily.
Krok 2: Plátky opepříme, krátce zprudka opečeme na 2 lžicích oleje z obou stran.
Krok 3: Teplotu snížíme a za občasného otočení dopečeme do 10 minut. Naříznutím zkusíme, zda jsou játra již hotová. Ke konci opékání játra osolíme.
Krok 4: Na druhé pánvi osmahneme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
Krok 5: Přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme, přidáme tymián, kečup, podle potřeby podlijeme a podusíme 10 minut, do změknutí.
Krok 6: Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 9. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářská játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5yx
Moje poznámka
Chalupářská játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5yx
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 8 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 1 hodinou
Masová bulharka
Kajkajak před 2 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 3 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 3 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 4 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 5 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 6 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 6 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře (1)