Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s nádivkou

Králíka s nádivkou připravte rodině třeba k nedělnímu obědu. Příprava je jednoduchá a v jednom pekáči upečete najednou maso i nádivku. Není ani potřeba vařit další přílohu, postačí čerstvá nebo nakládaná zelenina.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králíka očistíme, opláchneme, rozporcujeme a potřeme sádlem. Posypeme solí, mletým kmínem a grilovacím kořením. Krok 2: Do pekáče nasypeme nasekaný česnek a jednu nakrájenou cibuli. Navrch rozložíme králičí maso a několik snítek tymiánu. Krok 3: V pánvi rozehřejeme 1 lžíci sádla a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájená játra, osolíme, opepříme a orestujeme. Krok 4: Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Vmícháme vejce, polévkové koření, trochu nasekané petrželky, špetku pepře, muškátu a podušená králičí játra. Dobře promícháme, případně zahustíme strouhankou. Krok 5: Směs přendáme na plát alobalu, zabalíme a přidáme do pekáče ke králičímu masu. Krok 6: Trochu podlijeme horkou vodou, pekáč zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut, pak alobal odstraníme a dál pečeme až maso dostane zlatavou barvu. Krok 7: Podáváme s čerstvou zeleninou.

TIP: Králík na smetaně po staročesku

Zveřejněno 13. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROWv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
králík, játra králičí, cibule, česnek, vejce, mléko, veka, koření polévkové, koření grilovací, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, kmín mletý, sádlo, petrželka, tymián

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu