 
		
Špenátové knedlíky s pórkem
Pokud si občas rádi dopřejete den bez masa, na tomto pokrmu si jistě pochutnáte. Špenátové knedlíky jsou jednoduché, nadýchané a dají se podávat s jakoukoliv zeleninou. Navíc při jejich přípravě spotřebujete přebytky pečiva. Netradiční kombinace s pórkovou omáčkou vás svou chutí mile překvapí.
Postup přípravy
	Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Omyté špenátové listy spaříme horkou vodou, zbavíme přebytečné vody a nasekáme.
	Krok 2: Vejce rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky promícháme se lžičkou soli, z bílků ušleháme pevný sníh.
	Krok 3: Kostičky rohlíků pokapeme většinou mléka, přelijeme žloutky, promícháme s nasekaným špenátem a vmícháme sníh. Pokud je těsto hodně husté, přilijeme zbytek mléka. Pokud je příliš řídké, můžeme přidat 2 až 3 lžíce strouhanky.
	Krok 4: Na vál si připravíme potravinovou fólii, na kterou vyklopíme těsto a z něho vytvarujeme knedlíky. Knedlíky pořádně utáhneme do fólie a vaříme ve vroucí vodě 20 minut.
	Krok 5: Po vyjmutí z vody je necháme mírně zchladnout, vybalíme z fólie a krájíme na zhruba centimetr silné plátky.
	Krok 6: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno. Pórek očistíme, podélně rozřízneme a nakrájíme na proužky. Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme česnek, pórek a společně 4–5 minut opékáme. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotýnky.
	Krok 7: Hotové knedlíky podáváme přelité krémovým pórkem.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Špenátové knedlíky s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YElAn
Moje poznámka
					 
				
Špenátové knedlíky s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YElAn
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 12 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 13 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 13 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 14 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							rohlík, 
						
						
							špenátové listy, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							máslo, 
						
						
							pórek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.