Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční koláč

Slaný velikonoční koláč z křehkého těsta, plněný vejci, šunkou a sýrem, můžete připravit rodině jako sváteční večeři. Křehké těsto je snadné na přípravu, ale je potřeba jej zpracovávat velmi rychle, aby se máslo příliš nezahřálo, koláč by ztratil svou křehkost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku promícháme v míse s lžičkou soli. Přidáme na kostičky nakrájené máslo a rychle zpracujeme na hladké těsto. Podle potřeby přidáme asi 3 lžíce studené vody. Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Z těsta vyválíme plát a vyložíme jím kulatou formu vyloženou pečicím papírem. Krok 4: Šunku a vařená vejce nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme a vše rozložíme na připravené těsto. Krok 5: Vidličkou smícháme smetanu a syrová vejce. Dochutíme podravkou, solí, špetkou pepře, tymiánu a nasekanou petrželkou. Krok 6: Vlijeme na koláč a ozdobíme cherry rajčaty. Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 45 minut, až náplň ztuhne. Krok 7: Necháme krátce zchladnout, pak nakrájíme na porce a můžeme podávat teplé i studené.

TIP: 7 receptů na nejlepší slané koláče

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YElPn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YElPn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, máslo, vejce, šunka, sýr gouda, smetana ke šlehání, voda, rajče cherry, koření polévkové, sůl, pepř mletý, tymián, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu