Špenátová polévka
Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou polévku, která jako první jídlo obědového menu nezklame.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s česnekem do sklovita, pak přidáme ovesné vločky a orestujeme.
Krok 2: Přilijeme vývar a vsypeme listy špenátu. Vaříme 30 minut.
Krok 3: Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem. Nakonec přilijeme smetanu a polévku už nevaříme, pouze prohřejeme.
Zveřejněno 21. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkM4K
Moje poznámka
Špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkM4K
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 4 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 5 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 5 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 58 minutami
Ledvinky dušené
josef.ridic před 1 hodinou
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 2 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 3 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 4 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 4 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 4 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
olej,
vločky ovesné,
vývar zeleninový,
špenát čerstvý,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.