Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová polévka

Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou polévku, která jako první jídlo obědového menu nezklame.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s česnekem do sklovita, pak přidáme ovesné vločky a orestujeme. Krok 2: Přilijeme vývar a vsypeme listy špenátu. Vaříme 30 minut. Krok 3: Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem. Nakonec přilijeme smetanu a polévku už nevaříme, pouze prohřejeme.

TIP: Špenát - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 21. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM4K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, olej, vločky ovesné, vývar zeleninový, špenát čerstvý, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu