Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín zapečený v zelenině

Milovníci hermelínu jistě rádi vyzkouší připravit hermelín zapečený s restovanou zeleninou, ochucený grilovacím kořením a provoněný tymiánem. Pokrm doplníme volskými oky a máme vydatný pokrm plný chutí a barev.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, až zesklovatí, přidáme malé květákové růžičky, nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, nakrájený pórek, hrášek, osolíme, opepříme a vše osmahneme do poloměkka. Krok 2: Z pečícího papíru si uděláme mističky na zapékání. Hermelín potřeme olejem, nepatrně osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Krok 3: Do mističky dáme zeleninu, rozprostřeme ji do stran, na střed položíme hermelín a nahoru položíme snítku rozmarýnu a papričku. Krok 4: Pečeme na 190 °C po dobu asi 20-30 minut (nutno hlídat). Z vajec usmažíme volská oka a podáváme.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty s hermelínem

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín zapečený v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROpY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín zapečený v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROpY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, květák, mrkev, celer, pórek, hrášek, cibule, máslo, olej, vejce, rozmarýn, sůl, pepř mletý, koření grilovací, pečící papír

Přidat fotografie receptu