Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá cibulová omáčka se zeleninou

Smetanovou cibulovou omáčku, se směsí zeleniny, můžete využít třeba k masu nebo k volským okům. Chuť této omáčky spočívá v orestované cibuli a ač se na první pohled může zdát obyčejná, není tomu tak.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zeleninu nakrájíme. Krok 2: Na másle orestujeme cibuli do sklovita. Poté přidáme mouku a krátce orestujeme do žluta (cibulka i jíška nesmí zhnědnout). Krok 3: Jíšku zalijeme chladným vývarem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a povaříme mírným varem asi 30 minut. Krok 4: Na másle restujeme zhruba 10 minut nakrájenou zeleninu a pak ji přidáme do omáčky. Dle potřeby povaříme do změknutí zeleniny, přidáme smetanu pokojové teploty, zamícháme a již pouze prohřejeme. Krok 5: Na oleji připravíme volská oka. Jako přílohu můžeme použít rýži.

TIP: Cibule, její účinky a recepty z ní

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá cibulová omáčka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5WJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá cibulová omáčka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5WJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, mouka hladká, vývar masový, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, zelenina, máslo, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu