Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp

Květákový nákyp je lehké a výživné jídlo, které je bohaté na vlákninu a má nízký obsah sacharidů. Skvěle chutná i druhý den a můžete si ho vychutnat teplý i studený. Neváhejte a pusťte se do přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku nasekáme najemno. Hrášek necháme v sítu povolit. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Mrkev očistíme a omyjeme. Krok 3: Mrkev dáme do kastrolu, zalijeme ji vodou, osolíme a asi 4 minuty povaříme. Pak přidáme růžičky květáku a společně vaříme ještě další 4 minuty. Krok 4: Mrkev s květákem slijeme, necháme vychladnout a poté nasekáme nadrobno. Krok 5: Žloutky oddělíme od bílků. V míse se špetkou soli vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Krok 6: V jiné míse vyšleháme žloutky, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a vmícháme k nim zeleninu. Zahustíme moukou a přidáme dvě třetiny sýra. Nakonec do směsi po částech opatrně zapracujeme sníh. Krok 7: Do připravené misky navrstvíme hmotu, vršek uhladíme a posypeme zbylým sýrem. Nákyp vložíme do trouby a zapékáme na 180 °C zhruba 40-45 minut. Můžeme ho jíst teplý i studený.

TIP: Top 7: Květák - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6gvJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6gvJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, květák, hrášek, sůl, vejce, květ muškátový, pepř bílý, petrželka, mouka polohrubá, sýr tvrdý, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu