Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný koláč s rebarborou

Sezóna rebarbory netrvá dlouho, proto neváhejte a využijte ji v sladkých receptech. Vyzkoušejte koláč ze světlého a kakaového těsta s rebarborou, který podáváme bohatě posypaný moučkovým cukrem. Kombinace sladkého těsta a osvěžující kyselosti rebarbory si vás určitě získá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C. Krok 2: Připravíme kakaové těsto. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Přidáme cukr, olej, vejce a mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Krok 3: Stejným způsobem připravíme i světlé těsto. Krok 4: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 5: Na připravený plech rozetřeme nejprve tmavé těsto a na něj těsto světlé. Krok 6: Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme ho asi 10 minut zapéct. Krok 7: Poté koláč posypeme rebarborou. Vložíme do trouby a dopékáme přibližně 10 minut. Krok 8: Hotový koláč vydatně pocukrujeme.

TIP: Výběr receptů s rebarborou - oblíbené tipy

Zveřejněno 1. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73ODr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73ODr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, skořice mletá, kakao, cukr krupice, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr krupice, olej, vejce, mléko, rebarbora, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu