Dvoubarevný koláč s rebarborou
Sezóna rebarbory netrvá dlouho, proto neváhejte a využijte ji v sladkých receptech. Vyzkoušejte koláč ze světlého a kakaového těsta s rebarborou, který podáváme bohatě posypaný moučkovým cukrem. Kombinace sladkého těsta a osvěžující kyselosti rebarbory si vás určitě získá.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C.
Krok 2: Připravíme kakaové těsto. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Přidáme cukr, olej, vejce a mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Krok 3: Stejným způsobem připravíme i světlé těsto.
Krok 4: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 5: Na připravený plech rozetřeme nejprve tmavé těsto a na něj těsto světlé.
Krok 6: Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme ho asi 10 minut zapéct.
Krok 7: Poté koláč posypeme rebarborou. Vložíme do trouby a dopékáme přibližně 10 minut.
Krok 8: Hotový koláč vydatně pocukrujeme.
Zveřejněno 1. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73ODr
Moje poznámka
Dvoubarevný koláč s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73ODr
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 6 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 7 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 9 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 9 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
skořice mletá,
kakao,
cukr krupice,
olej,
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
cukr krupice,
olej,
vejce,
mléko,
rebarbora,
cukr krupice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.