Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou

Bramboráky s lehce pikantní masovou směsí a paprikami uvařte třeba k víkendovému obědu. Příprava je velmi snadná a směs z vepřového karé se k bramborákům skvěle hodí. Kopeček zakysané smetany pokrm krásně zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu dobře promícháme. Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky o velikosti asi 6x1 cm a naložíme je do marinády. Necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ale nejlépe do druhého dne). Krok 3: Polovinu oloupaných brambor nastrouháme na jemném struhadle a druhou polovinu na hrubém struhadle. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř a zamícháme. Nakonec zahustíme podle potřeby moukou, až vznikne hustší lité těsto. Krok 4: Na sádle usmažíme z obou stran velké silnější bramboráky. Krok 5: Maso opečeme na sádle a ke konci přidáme na proužky nakrájené papriky a cibuli. Vše dosmažíme do měkka. Krok 6: Na talíř položíme bramborák, na něj dáme masovou náplň a ozdobíme paprikou, zakysanou smetanou a petrželkou.

TIP: 7 tipů na jídla z nových brambor

Zveřejněno 5. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnnW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnnW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, česnek, sádlo, pečeně vepřová, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, cibule, sádlo, vejce, škrob, majoránka, sůl, pepř mletý, kmín mletý, omáčka worcesterová, česnek, paprika kozí roh, smetana zakysaná, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu