Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu.

cathleen Kuchařka:

Zavařeniny 5 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

opravdu malé mrkvičky
Na nálev:
4 litry vody
litr octa
150 g soli
300 g cukru
50 tablet umělého sladidla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvičky očistíme a bez jakéhokoliv předváření naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a 20-25 min při 80°C zavaříme.

Poznámka

Tyto mrkvičky jsem zavařovala poprvé už vloni, kdy mi jich dost zbylo po zpracování naší mrkvové úrody a bylo nám líto vyhodit je (a letos si to určitě zopakuji). Sklínka na fotce je malá, 3dl.

Používáme je jako mlsku nebo na oblohu talíře. Jsou hezky pevné a jen velice málo kyselé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu.

  • Paprika Paprika

    Cathleen :yes::yes: - tak to mi v létě uteklo, byla jsem na dovolené. +;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Podle toho, jaké máte zoubky....mrkev podle tohoto receptu je krásně příjemně křupavá, téměř jako čerstvá. Pokud ji chceš měkčí, je třeba chvilinku povařit, ale ne zase na dlouho. A jen jsem je dobře očistila, žádnou slupičku jsem z nich nestahovala.
    Já nevařím ani mrkev a ostatní zeleninu, kterou zavařuji ve směsi, určené pak do salátů...

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    :-?chcem zavariť "normálnu" mrkvu (nie malé mrkvičky) nakrájanú na kocky a kolieska... dá sa to podľa tohto receptu alebo musím nakrájanú mrkvu povariť:-?

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Šikovná holka:yes::yes: Krásné mrkvičky.+:-)):-))

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Já bych si k nim dala i to masko :-*:yes:+

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo