Meruňkovo-broskvový džem
Nevíte, jak zpracovat úrodu meruněk a broskví? Uchovejte si jejich chuť i do zimních měsíců v podobě příjemně sladkého džemu s lehkým tónem máty. Džem upotřebíte při přípravě různých moučníků, sladkých jídel nebo cukroví.
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce omyjeme a vypeckujeme. Vše nakrájíme na velmi malé kostky nebo rozmixujeme.
Krok 2: Broskve a meruňky vložíme do hrnce, přidáme lístky máty, želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Povaříme 5-10 minut a vyzkoušíme, zda džem po vychladnutí dostatečně tuhne. Pokud ne, přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.
Krok 4: Vyjmeme mátu a ihned plníme do čistých vyvařených sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a džem necháme takto chvíli stát.
Zveřejněno 20. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meruňkovo-broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkX6B
Moje poznámka
Meruňkovo-broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkX6B
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Suroviny:
meruňky,
broskve,
cukr želírovací,
kyselina citronová,
máta čerstvá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.